Nooit eerder at ik de spaghetti pompoen, dus ook nooit eerder bereid.
Totdat ik er eentje spontaan cadeau uit iemands moestuin kreeg.
Wat werd dit een blije verrassing zeg en een aanrader om het zelf ook eens te gaan proberen, mocht je deze ook nog niet kennen.
Misschien zelfs heel erg leuk wanneer kenners met hun recepten gaan reageren, prachtige uitdaging toch!
Ja, laten we ons er eens op uitleven. en elkaar wegwijs maken op culinair vlak!
Ik sneed mijn pompoen in de lengte door en haalde de pitjes eruit, smeerde hem in met olie en aromat. (zout en peper kan ook.) De oven had ik al voorverwarmd en ja, ik legde ze op het vruchtvlees op de bakplaat, maar dit moet blijkbaar andersom.180 graden en dat een ruim half uurtje. Ondertussen verzon ik een variant op mijn favoriet: de heerlijke kippendijtjes van Restaurant Nummer5
Deze vrucht past ook uitstekend in een koolhydraatarm of -beperkt dieet en is op vele manieren klaar te maken.
Terwijl hij lekker lag te sudderen, bakte ik fijn gesneden uitjes, wortel, knoflook, paprika en gemarineerde kippendijtjes ( ketjap en chili sauce). Toen alles zover was aan tafel ieder zijn helft los getrokken en het bord lag vol met de zg spaghetti sliertjes. Schitterend. We hebben echt gesmuld!
Wie van jullie heeft een ander fantastisch recept? Laat het weten!
Bij Jumbo zijn ze trouwens te bestellen