Vorige donderdag kookte de ene helft van het wolvenbos van groep 7 van IKC het Holthuus. Deze week kwam de andere helft aan de beurt in het Zilverhuus. Ook zij kookten ze internationaal: Irakese linzensoep en Spaanse bloemkoolfrittata. Twee uur beschikbaar om de 100 meter van klas naar de keuken van het Zilverhuus te lopen tot het gezond doorvoed verlaten van het pand. Daar tussenin gebeurt heel veel: indelen werkgroepjes, handen wassen, recept lezen, ingrediënten uitzoeken, afwegen, snijden, bakken, of koken, tafeldekken, samen gezellig eten en afwassen. Dat lukt de ene keer beter dan de andere keer. Op een klein stukje afwas na, ging dat ook deze keer weer goed.
De begeleiders van de werkgroep Koken met Kinderen beantwoorden in die korte tijd ook veel vragen. Niet alleen over de ingrediënten (‘’Wat is dit nou voor spul? / Is dit gezond?’’) en het recept (Wel makkelijk, maar hoe moet je …?) Het gaat ook over de ontdekkingen van kinderen: ’’ Gewone bloemkool vind ik niks, maar zo vind ik het lekker – mag ik het recept meenemen? En in de belangstelling staan is hoogst interessant: ‘’de vorige groep stond met foto’s op Huissenverbindt- dat willen wij ook.’’ Bij deze.
De recepten van de Iraanse linzensoep en Spaanse bloemkoolfrittata zijn op te vragen bij: Marjolijn