Kritharaki, of Orzo, is een koolhydraat arme pasta.
Het heeft de vorm van een rijstkorrel
Net als andere pastasoorten is het gemakkelijk te bereiden, het kan gekookt, gebakken of in soepen etc. Het is in Huissen o.a. te koop bij de Turkse winkel, maar soms ook wel bij supermarkten.
Ik vind het zelf gekookt erg lekker.
Daarbij heb ik dit keer een pastasaus.
Nodig:
Olijfolie, gehakt, ui, champignons, paprika, knoflook en kruiden zoals zout, peper, tomatenblokjes (pakje of blikje) tomatenpuree (2 kleine blikjes) paprikapoeder, kerrie, basilicum, oregano en majoraan, geraspte kaas, verse basilicum.
Alles even snijden, middelgroot.
Allereerst bak ik het gehakt roerend rul in een scheut olijfolie. Daarna de ui en knoflook erbij. Goed blijven roeren. Dan paprika en champignons toevoegen.
Ondertussen ruim water opzetten voor de kritharaki.
De saus goed blijven roeren en de kruiden toevoegen.
Doe de kritharaki in het kokende water, een ruime kop per persoon. Weer aan de kook brengen en op een lagere stand zachtjes doorkoken.
Bij de saus de tomatenblokjes toevoegen en roeren. Daarna de tomatenpuree toevoegen, met 2 tot 3 keer zoveel water als puree.
Na een ongeveer 8 tot 10 minuten zal de kritharaki gaar zijn.
Doe ondertussen op de borden Iets van tomaat, olijf, basilicum ed zoals u wilt.
Schep de kritharaki op het bord en doe er saus over. Geraspte kaas en een beetje paprikapoeder eroverheen.
Smakelijk eten!😋😋